Alegeri conștiente

Cu toții ne-am aflat la un moment dat într-o situație în care ne-am întrebat ”De ce mi se întâmplă mie asta?” sau pur și simplu ți se părea că nu poți întrezări lumina de la capătul tunelului.

Atunci când simți că îți lipsește energia necesară pentru a învăța lecția pe care o primești prin acea situație, adu-ți aminte că tot ceea ce ai nevoie pentru a avea succes se află în tine, salvarea nu o vei găsi în exterior! Ai deja toate resursele care îți sunt necesare şi dacă nu, le poți crea.

Oricât de neplăcută ar fi o situaţie, o poţi interpreta în două moduri: ca o lecţie importantă de viaţă sau ca un imbold către acţiune. Atunci când ai încredere că totul vine în viață la timpul potrivit, te vei elibera și de zbuciumul interior. A deveni realitate nu e singurul scop al unui vis. Cel mai important rol al său e să ne conecteze cu tărâmul din care vine visul: pasiunea și fericirea.

De asemenea ți s-a întâmplat probabil să ai în jurul tău persoane cu care nu poți rezona, ba chiar se nasc conflicte aproape de fiecare dată când interacționați. Atragem în viața noastră exact acele persoane care ne ajută să evoluăm. Fie că ne arată o cale spre dezvoltarea personală și sunt un exemplu de seninătate, deschidere, pozitivism, fie că avem de învățat lecții precum acceptarea. De obicei acele persoane care ni se par respingătoare, pentru că au un anumit tip de comportament, apar în viața noastră tocmai pentru a ne face să acceptăm o trăsătură de caracter pe care o manifestăm, dar pe care o negăm. Conflictele sau relaţiile armonioase cu cei din jur sunt o reflexie a stării noastre interioare. Oamenii pur şi simplu apasă anumite butoane care există în noi. Deschide ochii și privește din inimă fiecare persoană cu care interacționezi, mulțumește-i că există în viața ta și te ajută în misiunea ta pe Pământ. Nu există oameni răi: fiecare persoană acţionează pe baza experienţelor, convingerilor şi comportamentelor pe care le-a învăţat în mediul în care s-a format.

Orice vei alege să faci în această viață, singura certitudine pe care o poți avea este că tu te vei avea pe tine în orice circumstață. Nu îți mai place locul de muncă, colegii, nu te întelegi bine cu partenerul de viață, ai discuții frecvente cu părinții, înainte de a încerca să schimbi ceva în exterior, schimbă-te pe tine. Dacă te abandonezi realităţii, exact aşa cum este ea, acceptarea totală îţi va aduce pacea. Războiul interior încetează chiar şi atunci când accepţi că opui rezistenţă. Tot cu tine şi cu gândurile tale trebuie să trăieşti, oriunde ai merge. Investește timp și energie în tine, în procesul de a te cunoaște, de a știi cu adevărat ce îți dorești, ce te face să te simți împlinit si fericit.

Se recomandă o doză zilnică de motivaţie şi perseverenţă în schimbarea obiceiurilor şi convingerilor. Nu te baza pe revelaţii şi însufleţiri de moment.

Succesul şi evoluţia se află dincolo de zona ta de confort.

Posted in Pentru suflet.