Ce caut eu în viața mea?

Dacă ți-ai pus vreodată întrebarea ”Ce caut eu pe acest Pământ, care este menirea mea?” înseamnă că ești pregătit/ă să faci următorul pas în evoluția personală, să descoperi esența și să îți pui în valoare darurile pe care poate încă nici nu le-ai descoperit în totalitatea si complexitatea lor.

Îţi propun să-ţi imaginezi că nu te-ai născut întâmplător pe Pământ.Ai venit aici pentru a învăţa, cu siguranţă, dar şi pentru a oferi ceva celor din jur. Este ceva ce doar tu poţi oferi. Este un talent, o aptitudine, o disponibilitate, un set de resurse. Acest ceva îl numesc darul tău, contribuţie pe care o poţi aduce la bunăstarea întregului. Nimeni nu mai are un dar exact ca al tău. Acest dar l-ai primit de la Dumnezeu cu misiunea de a-l oferi Universului. Folosind cuvinte mari, el reprezintă misiunea ta în viaţă, misiune pe care nu mai poţi să o negociezi, deoarece a fost deja aleasă.

Cum descoperin darul?

Partea cu descoperirea e oarecum complicată. Care este darul tău? Cum ştii asta? Îţi voi oferi două criterii de recunoaştere, care trebuie întrunite simultan. În primul rând, darul tău este ceea ce faci atunci când nu ştii când trece timpul.  Darul tău este acea activitate prin care ridici nivelul bunăstării colective sau a conştiintei colective. Cu alte cuvinte exerciţiul darului are un sens social. Oferindu-ți darul, tu împingi viaţa mai departe, pe un nivel superior, o faci să fie mai frumoasă, mai bogată, mai elevatǎ, mai subtilă, mai luminoasă.

Cum procedăm?

-Așează-te confortabil și ia o hârtie și un pix.

-Caută un spațiu unde nu vei fi deranjat de telefon sau persoanele din jur.

-Respiră adând, deconectează-te de la problemele zilnice și concenează-te pe respirație și pe strălucirea interioară.

-Notează răspunsurile la fiecare întrebarea. Scrie primul lucru care îți vine în minte, fără să-l editezi. Chiar dacă pe moment poate nu au sens, la final vei primi mesajul pe care îl căutai.

-Ascultă răspunsurile venite din interior și nu aloca mai mult de 30 – 60 de secunde fiecărei intrebări. Dacă zăbovești mai mult, răspunsurile vor fi produsul rațiunii și nu vor veni de la Sinele Interior.

-Bucură-te de moment și zâmbește în timp ce scrii!

Întrebări pentru a descoperi misiunea ta pe Pământ:

1. Ce te face să zâmbeşti? (Activităţi, persoane, evenimente, hobby-uri, proiecte, etc.)
2. Ce îţi plăcea cel mai mult să faci în trecut? Dar acum?
3. Ce activităţi te fac să uiţi cum trece timpul?
4. Ce te face să te simţi bine?
5. Cine te inspiră cel mai mult? (Cunoscut sau necunoscut, din familie, prieteni, autori, artişti, etc.) Ce calităţi ale acestei/acestor persoane te inspiră?
6. Ce talent nativ ai? (abilitate, dar, etc.)
7. În ce domenii ţi se cere ajutorul de obicei?
8. Dacă ar fi să înveţi pe cineva ceva, ce l-ai învăţa?
9. Ce ţi-ar părea rău să NU faci/fi făcut în viaţă?
10. Ai 90 de ani, stai într-un balansoar pe veranda; simţi mângâierea uşoară a vântului. Eşti linsitit şi fericit, eşti mulţumit de viaţa minunată cu care ai fost binecuvântat. Tegândeşti la tot ce ai obţinut şi realizat, la relaţiile pe care le-ai construit; ce contează cel mai mult pentru tine? Fă o lista.
11. Care sunt valorile tale?
Selectează 3-6 cuvinte şi ordonează-le în funcţie de importantă pe care o au pentru tine.
12. Ce obstacole, provocări, dificultăţi ai depăşit sau eşti pe cale să depăşeşti? Cum ai reuşit?
13. În ce crezi tu cu toată fiinţă ta? Care sunt cauzele care înseamnă ceva pentru tine?
14. Dacă ai putea transmite un mesaj unui grup mare de oameni, cine ar fi aceşti oameni? Care ar fi mesajul tău pentru ei?
15. Gândindu-te la talentele, pasiunile şi valorile tale, cum ai putea folosi aceste resurse ca să ajuţi? (oameni, alte fiinţe, cauze, organizaţii, mediul, planetă, etc.)

 

Când îti oferi darul, beneficiezi şi tu (motivaţie egocentrică) şi un altul (motivaţie altruistă). Nu e nimic in neregulă în faptul că te bucuri şi tu şi alții. Dimpotrivă, acesta este un semn al integrǎrii. Cei care visează doar la acţiuni altruiste sunt prinşi în tipare ale sacrificiului nevrotic, pe care ar merita sǎ le exploreze mai adânc. Cel care, având o pâine o dăruieşte, fără să păstreze o parte pentru el, va muri în curând, înnobilat de prostia lui şi incapabil sǎ mai ajute pe cineva, în viitor.

Ce crezi că se întâmplă când nu-ţi intuieşti darul sau refuzi să-l oferi? Dacă îţi blochezi darul, viaţa începe să-ţi transmitǎ avertismente, mesaje de trezire, mai mult sau mai puţin neplăcute. Registrul e vanal: accidente, boli, despărţiri, crize, situaţii-limitǎ. De ce face asta? Pentru că are nevoie de darul tău, îl aşteaptă, nu poate merge mai departe. Indiferent dacă te umfli în pene sau nu, aflǎ că eşti o rotiţă de neînlocuit în economia Creației. Dumnezeu nu a mai creat pe nimeni la fel ca tine. Eşti absolut unic. Ai ceva de comunicat sau de oferit lumii într-un fel care este doar al tău şi nu se va mai repeta niciodată, până la sfârşitul timpurilor.

Posted in Pentru suflet.