Energia alimentelor

Pentru menţinerea unei sănătăţi optime, nu este suficient numeri caloriile consumate zilnic. La fiecare masă, organismul poate beneficia de energia dată de alimente sau poateconsuma energie pentru a descompune hrana. Fiecare persoană este unică, de aceea satisfacerea necesarului nutritional şi energetic trebuie personalizat. Nu există o reţetă general valabilă, de aceea repet de fiecare dată: acordăţi timp pentru a te cunoaşte, pentru a te îngriji, pentru a te trata cu respect şi iubire.

1.Mănâncă conştient
Încearcă ţi dai seama ce ţii de regulă în cămară. Sunt rafturile pline de pungi cu chips-uri sau cu alimente prelucrate? Sunt îndesate în congelator pachete cu pizza pepperoni? Frigiderul este încărcat până la refuz cu legume proaspete şi nu găseşti în ele pui, peşte şi nici un fel de carne? Întreabăte cum de ai ajuns capeţi obiceiurile respective decumpărare / de mâncat? Au toate acestea la bază ceea ce-ţi serveau părinţii la masă, sau ceea ce-ţi interziceau mănânci? În copilărie, ai făcut crize la cumpărături, încercând impui ce voiai ţi se cumpere? Ai ţinut cure de slăbire până la obsesie? Sau ai avut un program dezordonat? Mai gândeştete dacă te simţi mai bine sau mai rău după ce mănânciacele produse. Dacă ţii un regim special, în ce fel îţi este afectat nivelul energetic? Preocupăte nu numai de gustul alimentelor, ci şi de modul în care îţi afectează starea desănătate.

2.Mănâncă pentru a primi energie
Aceasta ar trebui fie diviza programului tău alimentar. Un motiv mai important decât gustul mâncării, sau orice fel de teorii legate de dietă, ar trebui fie energia pe care omănânci prin alimente. Indiferent ce ai pune în gură, uităte la energometru, cu alte cuvinte, verifică ce alimente te hrănesc cu adevărat şi care îţi scad / cresc nivelul energetic.

3.Alege hrană vie
Pentru a prelua maximum de energie pozitivă din hrană, trebuie ţi schimbi modul în care o percepi. Nu te lăsa păcălit de aparenţe. De exemplu, mănâncă o roşie de la supermarket şi alta crescută cu îngrăşăminte organice. Ce gust au? Prima, nu are gust, pe a doua o savurezi. Alimente cu energie pozitivă (hrană vie): radiază strălucire, sunt parfumate, simţi cum te încarcă, sunt energizante, organice şi nu au conservanţi sau îngrăşăminte chimice. Nu-ţi crează niciodată impulsul de a mânca fără măsură.
Alimente cu energie moartă (hrană moartă): sunt fleşcăite şi obosite, sunt fade, nu dau senzaţia de saţietate, vlăguiesc de energie, sau nu au niciun fel de aport energetic, conţin conservanţi şi chimicale, sau sunt îmbogăţite; te balonează sau îţi produc greaţă; stimulează consumul exagerat şi fac poftă de zaharuri / carbohidraţi.

4.Vizualizează energia alimentelor
Hrana îţi vorbeşte permanent, doar tu trebuie înveţi asculţi ce-ţi spune. Vei intuit astfel dintr-o privire ce energie are alimentul respectiv, dacă pentru tine este hrană moartă sau vie. Un asemenea mod de percepţie al lucrurilor îţi va permite pui la punct acea dietă cu care intri în rezonanata, una care nu te va seduce inducând foamea de dependenţă.
Asemenea oamenilor care te hrănesc, toate alimentele încărcate cu energie pozitivă, de la fructe şi până la carne de vită, emană un câmp luminos sau energie, adică viaţă care te atrage în mod irezistibil spre ele. Poţi vedea sau simţi această energie; în preajma alimentelor încărcate de energie pozitivă, organismul reacţionează, iar omul se simte mai fericit, mai uşor şi i se face foame.
Dimpotrivă, alimentele cu energie negativă sunt nule din punct de vedere energetic; nu simţi nimic în preajma lor, nu te îmbie, ba poţi avea chiar o reacţie de repulsie. Nu faptul  sunt maronii la margine (trecute) sau sunt veştejite – altceva acţionează în acest caz: vibraţia morţii care anunţă “nu găseşti numic hrănitor aici”. Gândeştete şi altfel: când te afli în preajma unei persoane epuizate, nivelul sau scăzut de energie te poate trage şi pe ţine în jos. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul alimentelor “obosite”, deşi la un nivel mai subtil.
exerciţii de conştientizare privind hrana pe care o cumperi. Învaţă faci diferenţa între alimentele vii, proaspete şi cele moarte. Orice aliment care se vinde gata ambalat are un aport energetic mai scăzut decât hrană proaspătă, organică. În general, produsele cele mai supra încărcate cu energie sunt cele slabe, proaspete şi organice, sau ecologice. Este bine le consumi ori de câte ori este posibil.

5.Puterea miraculoasă a apei
Apă este un purificator energetic, ea înlocuieşte toxinele cu energie subtilă. Fie bei apă, te uzi cu apă, priveşti apă sau visezi la apă, sănătatea ta va avea cu siguranţă de câştigat. Păstraţi permanent alături o sticlă de apă pentru a va menţine nivelul optim de hidratare. Apă menţine umiditatea pielii, asigura funcţionarea sistemului digestive şimenţine claritatea mentală; în acelaşi timp elimina stresul şi alte vibraţii negative. Apă este un leac preţios, contribuind la vindecarea rapidă a organismului şi favorizând starea de bine şi sănătatea.

Posted in Alimentație sănătoasă.