A găsi iubirea necondiţionată înseamnă a te găsi pe ţine însuţi

“A iubi necondiţionatpare un ideal greu de atins, însă până la urmă înseamnă a iubi fără reţineri, îngrădiri, sau constrângeri. Dacă noi înşine nu ne oferim o astfel de iubire, atunci care este punctul de referinţă la care raportăm iubirea care ne-ar împlini viaţa? Cum ştim ce căutăm, ce aşteptăm de la celălalt?
Ne-am născut ştiind ce înseamnă „a iubi necondiţionat”.

Este un dar ce ne-a fost dat încă de la început. Odată însă ce sufletele noastre au îmbrăcat formă umană, a apărut condiţionarea care ne-a limitat credinţa în iubire necondiţionată. A fost ştearsă şi înlocuită cu alte credinţe despre lume şi viaţă. Am învăţat acţiunile noastre declanşează anumite reacţii. Am învăţat suntem buni sau răi. Am învăţat ce este bine facem şi ce nu. Acesta a devenit punctul nostru de referinţă, îndepărtându-ne astfel de ceea ce ne este înnăscut. Odată cu trecerea timpului şi cu acumularea de experienţe, parcă nici nu mai sperăm -l regăsim.
Şi totuşi, în adâncul sufletului ştim o astfel de iubire există. Am fost învăţaţi este o fantezie, tânjim după ceva inexistent. Sufletul, însă, ştie mai bine şitânjeşte după acel „ceva” pe care-l cunoaşte dintotdeauna!
Alocă timp descoperi ce înseamnă iubirea necondiţionată, în loc depinzi altcineva o facă pentru ţine. Dacă nu ne este clar, dacă nu ştim ce înseamnă să iubeşti necondiţionat, atunci cum ştim ce vrem de la ceilalţi? Ne aşteptăm cineva ne ofere un „ceva”, dar nu ştim ce este de fapt acel „ceva” pe care ni-l dorim. Mergând pe un astfel de drum, sunt mari şansele fim dezamăgiţi. Le vom atribui mereu altora puterea de a ne dezamăgi, deşi ei nu ştiu ce aşteptăm de la ei. Dacă nu suntem capabili ne exprimama nevoile într-o manieră clară, nimeni nu va şti ce cerem, ce ne dorim cu adevărat. Iar dacă nouă nu ne este clar, cu siguranţă nu va fi nici pentru ceilalţi.
A găsi iubirea necondiţionată înseamnă a te găsi pe ţine însuţi.
Iubirea necondiţionată înseamnă a dărui iubire din inima fără a aştepta nimic în schimb. Este o cale aparent dificilă pentru fericire, şi totuşi cei care o aleg ajung să cunoască fericirea. Pentru cel ce oferă iubirea necondiţionată este capabil şi primească iubire necondiţionat. Este un flux care odată ce este pornit nu mai poatefi oprit, alimentând izvorul fericirii adevărate.

Pentru a iubi necondiţionat, trebuie căutăm în interiorul nostru cheia spre acest mecanism complex fără de care lumea nu ar putea există. Este iubire fără ataşamentefără aşteptări, fără judecaţi. Sub toate formele ei, iubirea da naştere unor senzaţii şi trăiri umane neexperimentate prin intermediul altor sentimente pe care fiinţăumană în ansamblul şi complexitatea ei le poate experimenta.

Pentru oamenii sunt făcuţi din iubire şi pentru fără iubire şi fără sentimentul de apartenenţa aceştia se simt goi şi lipsiţi de ţeluri în viaţă, iubirea care nu impune condiţii este singură formă de manifestare deplină a acestui sentiment. Iubirea necondiţionată este un act mental şi spiritual, este o stare de a fi, neavândneapărat implicare emoţională, depăşind nivelul acesteia.

Oamenii uită adesea dăruiască necondiţionat iubire, ameţiţi fiind de stresul cotidian, de principiile şi de lumea mereu în schimbare, şi de alterarea relaţiilor umane prin prisma dificultăţilor sociale de orice natură. Pentru acest sentiment nu îşi piardă strălucirea şi nobleţea, este important căutăm în interiorul nostru dorinţa de a iubi şi de a dărui fără a aştepta nimic în schimb sau fără a ne impune. În caz contrar iubirea va fi necondiţionată doar cu numele şi nu vom atrage înapoiîn vieţile noastre iubire, fericire sau mulţumire.

Sentimentul iubirii funcţionează pe acelaşi principiu legea atracţiei. Cu cât vom crede în el, cu atât va fi mai puternic. Atragem exact ceea ce dăruim. Iubind necondiţionat şi iubindu-ne pe noi înşine, reuşim răspândim un halou de iubire în jurul nostru şi atragem acelaşi sentiment.

Posted in Pentru suflet.