Lumea este o reflectare a gândurilor noastre

Asemeni lui Buddha, vechii “kahuna“ considerau că noi creăm lumea prin gândurile noastre. Tot ceea ce suntem, tot ceea ce se întâmplă în viața noastră reprezintă o consecință a gândurilor noastre. În cuvintele lui Morrnah Simeona, lumea este o reflectare a ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. Dacă ne confruntăm cu o problemă, trebuie să căutăm cauza în noi înșine, nu în factorii exteriori.

Dacă o persoană ne agreseaza, este util să ne amintim că ceilalți sunt o oglindă pentru noi și că agresivitatea respectivei persoane nu este decât proiecția în exterior a propriei noastre agresivități refulate.

Daca șeful ne spune că nu suntem suficient de buni pentru postul pe care îl ocupăm, atunci vorbele lui nu sunt decât o reflectare a ceea ce noi înșine gândim în sinea noastră despre noi.

Dacă ne îmbolnăvim, este bine de știut că, pentru “kahuna“, trupul este o casă pentru gânduri: cauza îmbolnăvirii rezidă în negativitatea unui gând, într-o eroare de judecată.

În viziunea unui “kahuna“, mintea este asemeni unei grădini, iar gândurile asemeni unor semințe. Ele încolțesc și dau roade. Trebuie să avem grijă ce gânduri plantăm în mintea noastră, căci, inevitabil, vom culege ceea ce am semănat. Vestea bună este că orice stres, dezechilibru sau boală pot fi corectate lucrând cu tine. Nu este nevoie să cauți răspunsuri sau ajutor în afara ta. Și nimeni nu îți poate oferi informații mai relevante decât cele pe care le poți obține singur căutând în tine însuți, susține Morrnah Simeona.

Pentru “kahuna“, circumstanțele exterioare sunt un barometru al nivelului nostru de conștiință. Starea de sănătate sau de boala, prosperitatea sau pauperitatea, succesul sau eșecul nostru ori al celor din jurul nostru, reflectă nivelul de conștiință la care am ajuns. Dacă nivelul nostru de conștiință se modifică, circumstanțele exterioare se schimbă rapid, iar nivelul de conștiință poate crește semnificativ dacă ne asumăm responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în viața noastră, pentru tot ce se întâmplă în jurul nostru.

Vindecarea ori schimbarea încep cu asumarea responsabilității.

Ce înseamnă să ne asumăm 100% responsabilitatea pentru absolut tot ce se întâmplă în viața noastră?

“Înseamnă să accepți faptul că tu însuți, nimeni altcineva, ești creatorul a tot ceea ce experimentezi, al tuturor evenimentelor pe care le trăiești”, afirmă Dr. Len, conștient că declarația sa poate fișocantă sau chiar revoltătoare pentru majoritatea oamenilor.

Ho’oponopono este un dar profund care ne permite să dezvoltăm o relație de lucru cu Divinitatea din interior și să învățăm să cerem ca, în fiecare moment, greșelile din gândurile, cuvintele și faptele noastre să fie curățate. Procesul este în mod fundamental despre libertate, despre o eliberare completă de trecut. Tot ceea ce putem să facem este să ne curățăm pe noi, în interiorul nostru, vizavi de problema cu care ne confruntăm.

Suntem 100% responsabili pentru tot ce se întâmplă nu numai în noi, dar și în jurul nostru. În momentul în care problema altui om a intrat în câmpul conștiinței tale, ești responsabil pentru ce ai atras. Nu este vina ta, dar este responsabilitatea ta. Asta dacă nu se întâmplă chiar să fie vina ta.

Curățarea este mereu interioară, totdeauna în interiorul nostru.

Pe scurt, curățarea se face adresându-ne divinității, vizavi de problema care se află în câmpul conștiinței noastre, fie că este o problemă personală sau a altcuiva sau chiar vizavi de probleme generale și globale cu care ne confruntăm cu toții.

Îndemnul este să curățăm, curățăm, curățăm.

Iar divinității ne adresăm cu următoarele afirmații, ori de câte ori simțim nevoia și repetăm de câte ori simțim că este necesar:

Te iubesc.

Iartă-mă.

Mulțumesc.

Te iubesc ne deschide sufletele către Dumnezeu. Se poate spune și după Mulțumesc, cum simte fiecare.

Iartă-mă ne deschide sufletele către Iubire și către a accepta și a ne asuma problema respectivă. Dumnezeu nu are nevoie să ne cerem noi iertare, noi avem nevoie.

Mulțumesc ne confirmă adânc sufletului nostru că iertarea și curățarea s-a efectuat! Mulțumirea se face însă neapărat după cererea de Iertare, pentru că este confirmarea faptului că Iertarea, deci curățarea, s-a realizat.

Este incredibil sentimentul de recunoștință la care poți ajunge în momentul în care spui mulțumesc și conștientizezi că cererea a fost deja împlinită. La un anumit nivel subtil. Chiar dacă, poate, problema este mult mai profundă sau mai veche sau cu grad de inerție mai mare și poate dura mai mult timp până să se vadă rezolvarea la nivelul mai grosier la lumii noastre fizice. De aceea nu trebuie să așteptăm să vedem rezultate pentru a continua curățarea.

Curățarea înseamnă că iei problema și o dai divinității și o rogi să o elibereze. Ea prespune și detașare și încredere în divinitate.

Este important să atingem acest nivel de renunțare și de eliberare și să ajungem la nivelul Zero, unde nu mai există programe, gânduri, vorbe, fapte negative, unde este numai Divinitatea-Iubire. La acest nivel totul este posibil, dar – mai important – totul se desfășoară fără rezistență.

Posted in Pentru suflet.