Setează-ți mintea pentru succes

Lipeşte în baie, pe oglindă, în bucătărie, pe frigider, în hol pe dulap, pe leptop câte un post-it cu o afirmaţie pozitivă care te inspire şi te motiveze pentru întreaga zi. Ce ar trebui ai în vedere atunci când pregăteşti aceste notiţe pozitive:

1. Evita formulările negative
Poate sună redundant, dar formulările pozitive aduc mai mult pozitivism. Spre exemplu, “nu vreau îmbolnăvesc” este o formulare negativă, chiar dacă are conotaţie pozitivă.Deşi te poate face crezi te ajută te protejezi împotriva bolilor, este posibil apară exact efectul opus. Acest lucru din cauza subconştientul tău ar putea ignorainvoluntar cuvântul “nu” şi recepţioneze eronat mesajul.
O alternativă mult mai puternică, ar fi o frază de genul “Sunt perfect sănătos la minte, trup şi suflet”.

2. Scrie afirmaţii scurte şi la obiect
Pasajele lungi, pline de figuri de stil au avut un impact senzaţional la prima lectură, dar când vine vorba de afirmaţii pozitive pentru succeseste o idee mult mai bună te rezumila fraze scurte şi concise.
Afirmaţiile scurte sunt mult mai eficiente pentru sunt mai uşor de reţinut dcâ cele lungi şi complexe. Gândeştete la cele mai scurte formulări pentru scopul pe care îlurmăreşti, fără afectezi în vreun fel înţelesul.

3. Scrie afirmaţiile când eşti bine-dispus
Cel mai potrivit moment pentru a scrie afirmaţii pozitive pentru succes este atunci când eşti fericit, încântat ori entuziasmat, sau când eşti calm şi liniştit. Dacă te simţidmoralizat, eşti nervos sau frustrat, cuvitele tale vor avea o conotaţie negativistă şi nu le vei putea citi fără nu-ţi aminteşti de momentele pline de tristeţe prin care treceai atunci când le-ai scris.

4. Foloseşte timpul prezent
Formulările la timpul prezent te vor ajuta atragi mai rapid îndeplinirea obiectivelor. Este şi cum ai trăi viaţă pe care ţi-o doreşti şi ai avea lucrurile la care visezi, chiar în acest moment. Toate visele şi ambiţiile tale se mută din viitor, în prezent.
Nu te mai gândi “Voi fi cel mai tânăr team-leader din companie” ciSunt la un pas devin cel mai tânăr team-leader din companie”.
Contează foarte mult ceea ce-ţi spui, dar în egală măsură contează şi modul în care o spui.

5. Afişează-le unde le poţi vedea
Aceste afirmaţii sunt inutile dacă nu le afişezi la vedere poţi da cu ochii de ele oridecâteori simţi ţi lipseşte motivaţia.
Prin faptul îţi vezi aceste afirmaţii în fiecare zi îţi reaminteşti constant ai luat decizia de a avea grijă de tine.
Gândirea pozitivă te ajută nu renunţi, atunci când mulţi alţii ar face-o.

Iată 10 afirmaţii foarte puternice pe care daca le repeţi iţi poţi schimba în bine viața:

  1. am succes în tot ce fac
  2. viața mea este plină de abundență
  3. fiecare celulă din corpul meu vibrează de energie pozitivă
  4. sunt plin de dragoste
  5. îmi manifest cu uşurinţa dorinţele
  6. sunt calm și relaxat in orice situaţie
  7. banii vin uşor în viața mea
  8. potenţialul meu este fără limite
  9. inima mea este un magnet care atrage tot ce-mi doresc cu adevărat
  10. radiez dragoste și bucurie în fiecare zi din viața mea
Posted in Viață armonioasă.