Transformarea conflictelor

Ne dorim o viață armonioasă și echilibrată în care toate dorințele noastre se împlinesc cu ușurință și bucurie. Te întrebi totuși de ce nu se întamplă acest lucru, de ce îți este teamă să iei o decizie și să faci o schimbare majoră în viața ta. Indecizia, frământările, frica, toate provin din aceiași sursă: conflicte, fie că sunt conflicte interioare sau cu cei din jur.

În spatele unui comportament pe care nu reușim să-l schimbăm, al nehotărârii, al conflictelor interioare, se află părți ale personalității care acționează autonom și sunt diferite de atitudinea conștientă. Aceste părți se formează pe baza experiențelor de viață și a convingerilor dobândite într-o anumită perioadă a vieții și rămân la vârsta respectivă.

Cea mai nefericită variantă este să încercăm să distrugem aceste părţi, sau să ne arogăm superioritatea asupra lor, ceea ce de obicei şi facem. Din păcate, această “luptă” nu poate fi câştigată, deoarece forţă acestor părţi ale noastre nu dispare, ci se manifestă fie în obiceiuri mai puternice decât noi, în acte impulsive, în emoţii de iritabilitate sau lipsa de chef, sau în comportamente şi convingeri contradictorii. Suntem, cu alte cuvinte, departe de o viaţă armonioasă. În esența lor, fiecare din părțile care ne compun au inteții pozitive care se transpun în emoții și acțiuni.

Care este diferenţa între sentimente şi emoţii? Ambele corespund unor frecvenţe din matricea corpului emoţional. Sentimentele voastre reprezintă agitaţia simţită adânc în interiorulfiinţei voastre. Ele sunt tărâmul interior al corpului vostru emoţional. Emoţiile sunt sentimente în acţiune. Ele sunt expresia fizică, exterioară a frecvenţei corpului emoţional.Dacă sentimentele voastre sunt simţite şi înţelese, ele vor fi echilibrate şi creative, deoarece se află în mişcare, şi sunt exprimate pentru a co-crea cu mentalul vostru şi cu corpul fizic.

NLP propune în primul rând acceptarea exisența părţiilor noastre ca parte dintr-un întreg, prin înţelegerea intenţiei lor pozitive. Pentru a înţelege intenţiile lor, şi viziunea lor despre viaţă, le personificăm şi le dăm cuvântul. Le ascultăm şi ţinem cont de scopurile lor. Le educăm şi le ajutăm să-şi atingă mai uşor scopurile. Le împrumutăm capacitatea de agândi. Doar în acest fel putem, în cea mai bună varianta, să le integrăm în felul nostru de a fi, şi să ne eliberăm de conflicte interioare.

Vă invit să ne antrenăm împreună la atelierul dedicat gestionării cu succes a stărilor care pot îngreuna semnificativ performanța noastră ca individ, atât în plan personal cât și in plan profesional. Gestionate corect, acestea pot fi reale surse de învățare și progres.

Descoperă potențialul conflictelor interioare și cu cei din jur

Posted in Viață armonioasă.