De ce aș apela la un life coach?

Coaching-ul prin NLP a fost conceput pentru a maximiza accesul la puterea personală, pornind de la premisa că fiecare persoană are toate resursele interioare necesare pentru a se schimba, dar nu ştie cum să şi le activeze.

De aceea, coachingul NLP este cea mai eficientă modalitate de optimizare şi armonizare a tuturor aspectelor vieţii personale şi profesionale, precum şi de maximizare a exprimării potenţialului propriu şi a satisfacţiei faţă de propria viaţă. Prin sinergia tehnicilor NLP cu atitudinea plină de respect şi încredere specifică unui coach se facilitează şi accelerează mult obţinerea rezultatelor dorite.

…citește mai departe

Renaștere prin post sau vegetarianism

Luna martie este luna în care ne pregătim de renaștere. Natura ne bucură simțurile cu pomii înmuguriți, florile îmbobocite, suntem mângâiați de razele solare, iar prin sărbătoarea Paștelui ne reamintim în fiecare an că putem reînvia in orice clipă a vieții noastre, cât timp trăim autentic și conștient.

Tu cum alegi să trăiești acest început de primăvară? Vă povesteam despre post, spiritualitate, curățarea și vindecarea organismului care împreună au efecte miraculoase. Hai să vedem cum ne hrănim adecvat în această perioadă, pentru a beneficia de energia dată de alimente și a ne ajuta în procesul de renaștere.

…citește mai departe

Despre post, spiritualitate, curățarea și vindecarea organismului

Mâncarea nu te face spiritual, însă dacă devii spiritual, obiceiurile culinare ţi se vor schimba. Nu contează ce mănânci. Poţi să fii vegetarian dar violent şi de o cruzime extremă. Poţi să fii carnivor, dar plăcut şi iubitor. Trebuie precizat un lucru important: dacă eşti violent dar vegetarian, violenţa ta va găsi alte căi de a exprimare. E ceva natural deoarece, dacă mănânci hrană de origine animală, acest lucru îţi eliberează violenţa. Dacă cunoaşteţi vreun vânător, probabil că ştiţi că sunt cei mai blânzi şi prietenoşi oameni din lume. Întreaga lor violenţă este eliberată prin vânătoare. În schimb, un om de afaceri vegetarian nu va avea nicio cale de a-şi elibera violenţa, care se va concentra pe o căutare de bogăţie şi putere.

Dacă deveniţi mai meditativi, veţi deveni vegetarieni de la sine. Nu trebuie să vă preocupe asta. Şi dacă aceasta se întâmplă, adică din meditaţie să vină preferința pentru hrana vegetariană, atunci e bine. Ea nu trebuie să vină prin decizie mentală. Dacă îţi spui, gândeşti, îţi argumentezi că mâncarea vegetariană te va ajuta spiritual, nu-ţi va fi de niciun folos. Îmbrăcămintea ta, mâncarea pe care o mănânci, modul tău de viaţă, stilul personal – totul se va schimba. Dar schimbarea asta nu este o cauză. Ea este în tine. Restul vine după aceea.

…citește mai departe

Cauzele emoționale ale afecțiunilor

Durerea a fost dintotdeauna un indicator că ceva nu este în ordine cu tine, dar ceea ce nu vor companiile farmaceutice ca tu să știi sunt cauzele emoționale pentru fiecare afecțiune. Ajungem să simțim durerea atunci când nu urmăm îndrumarea sufletului, când deși în interiorul nostru știm foarte clar ceea ce ne dorim, stagnăm într-o anumită situație dintr-un motiv sau altul. Afecțiunile și bolile sunt singurul mod în care corpul îți poate trage un semnal de alarmă pentru ca tu să poți evolua spiritual și emoțional.

Nu te grăbi să ignori mesajele trupului prin medicamente și tratamente severe, deschide-ți sufletul și rezolvă cauza subtilă, altfel durerea care nu a creat nici un efect se poate întoarce într-o formă mai gravă, precum cancer, ACV, pentru ca tu să îi acorzi atenție.

…citește mai departe

Transformarea conflictelor

Ne dorim o viață armonioasă și echilibrată în care toate dorințele noastre se împlinesc cu ușurință și bucurie. Te întrebi totuși de ce nu se întamplă acest lucru, de ce îți este teamă să iei o decizie și să faci o schimbare majoră în viața ta. Indecizia, frământările, frica, toate provin din aceiași sursă: conflicte, fie că sunt conflicte interioare sau cu cei din jur.

În spatele unui comportament pe care nu reușim să-l schimbăm, al nehotărârii, al conflictelor interioare, se află părți ale personalității care acționează autonom și sunt diferite de atitudinea conștientă. Aceste părți se formează pe baza experiențelor de viață și a convingerilor dobândite într-o anumită perioadă a vieții și rămân la vârsta respectivă.

Cea mai nefericită variantă este să încercăm să distrugem aceste părţi, sau să ne arogăm superioritatea asupra lor, ceea ce de obicei şi facem. Din păcate, această “luptă” nu poate fi câştigată, deoarece forţă acestor părţi ale noastre nu dispare, ci se manifestă fie în obiceiuri mai puternice decât noi, în acte impulsive, în emoţii de iritabilitate sau lipsa de chef, sau în comportamente şi convingeri contradictorii. Suntem, cu alte cuvinte, departe de o viaţă armonioasă. În esența lor, fiecare din părțile care ne compun au inteții pozitive care se transpun în emoții și acțiuni.

Care este diferenţa între sentimente şi emoţii? Ambele corespund unor frecvenţe din matricea corpului emoţional. Sentimentele voastre reprezintă agitaţia simţită adânc în interiorulfiinţei voastre. Ele sunt tărâmul interior al corpului vostru emoţional. Emoţiile sunt sentimente în acţiune. Ele sunt expresia fizică, exterioară a frecvenţei corpului emoţional.Dacă sentimentele voastre sunt simţite şi înţelese, ele vor fi echilibrate şi creative, deoarece se află în mişcare, şi sunt exprimate pentru a co-crea cu mentalul vostru şi cu corpul fizic.

NLP propune în primul rând acceptarea exisența părţiilor noastre ca parte dintr-un întreg, prin înţelegerea intenţiei lor pozitive. Pentru a înţelege intenţiile lor, şi viziunea lor despre viaţă, le personificăm şi le dăm cuvântul. Le ascultăm şi ţinem cont de scopurile lor. Le educăm şi le ajutăm să-şi atingă mai uşor scopurile. Le împrumutăm capacitatea de agândi. Doar în acest fel putem, în cea mai bună varianta, să le integrăm în felul nostru de a fi, şi să ne eliberăm de conflicte interioare.

Vă invit să ne antrenăm împreună la atelierul dedicat gestionării cu succes a stărilor care pot îngreuna semnificativ performanța noastră ca individ, atât în plan personal cât și in plan profesional. Gestionate corect, acestea pot fi reale surse de învățare și progres.

Descoperă potențialul conflictelor interioare și cu cei din jur

Corpul tău îți transmite un mesaj

Vorbim foarte des despre un stil de viață sănătos și echilibru interior, iar marea majoritate gândește că este mai ușor de spus decât de realizat. În realitate totul este posibil trebuie doar să îți dorești foarte mult transformarea, să o trăiești, să devină cine ești tu zi de zi. Atunci îți va fi mult mai ușor să te trezești dimineața mai devreme să meditezi sau să mergi la sală, să mănânci echilibrat, să citești sau să ieși cu prietenii mai des. Când îți asculți corpul, el îți va spune ce are nevoie.

Viaţa de zi cu zi ne supune la diferite provocări în orice moment, astfel că echilibrul devine o misiune destul de dificilă. Un stil de viaţă sănătos şi echilibrat trebuie să includă în primul rând o alimentaţie sănătoasă, să oferim organismului cât mai multe fructe şi legume pentru o bună funcţionare.

…citește mai departe