Wayne Dyer, părintele motivației

”The Shift”, filmul care mi-a schimbat viața, a creat acel declic care m-a făcut să îmi doresc să deschid ochii, să descopăr de ce dintr-o dată simțeam o energie care mă ghidează, iar atunci când mă gândeam care este menirea mea simțeam fluturași în stomac. Atunci s-a produs schimbarea și a început evoluția mea spirituală.

Combinaţie între film artistic şi documentar, filmul exemplifică subiecte precum ego şi suflet, puterea de a ceda controlul şi a curge prin viaţă şi punctează, pe tot parcursul lui, ce se poate întâmpla în viaţa noastră atunci când suntem pregătiţi să facem “schimbarea”: începem să realizăm că nu suntem aici ca să forţăm viaţa, ca să facem o luptă din ea mereu, ci pentru a ne bucura şi pentru a trăi în pace.

Iniţial numit “Ambition to Meaning: Finding Your Life’s Purpose “, filmul The Shift vorbeşte despre schimbarea ce trebuie să aibă loc în viaţa noastră când ne descoperim adevăratul nostru scop. Purtătorul mesajelor din film este Wayne Dyer, psiholog considerat de mulţi americani drept „părintele motivaţiei” şi totodată iniţiatorul mişcării de self-development din SUA.

Cărți scrise de Wayne Dyer

Fără Scuze!

Fără Scuze! Năravul din fire are lecuire este una dintre cele mai apreciate cărți transformaționale la momentul actual. Wayne Dyer s-a concentrat aici pe elaborarea unor tehnici de a evita credințele negative și a le schimba în altele care să te ajute

 • să te îndrepți spre succes,
 • să ai o viață sănătoasă și fericită

Ideea autorului este că astfel de obiceiuri te împiedică să te simți împlinit și stabilesc în mintea= limite care în realitate nu există.

Cartea este un ghid pentru a trăi o viață fără scuze, a învăța să scapi de ele și a te îndrepta spre rezultate. Te va ajuta să vezi cum îți poți schimba tiparele negative de gândire și să înțelegi de ce e obligatoriu săo faci. Îți vei construi un nou set de mentalități, vei stabili obiective ambițioase și-ți vei redefini modul de a gândi.

Ești ceea ce gândești! Principii taoiste pentru zilele noastre

Ești ceea ce gândești! Principii taoiste pentru zilele noastre este o carte inspirată din cele 81 de versete ale lucrării Tao Ta-Ching scrisă de autorul chinez Lao-Tzu cu 600 de ani înainte de Hristos, inspirat fiind aspectul religios și în legătură cu divinitatea.

Deși au peste 2600 de ani, principiile sunt la fel de actuale și în zilele noastre. Până la urmă oamenii nu sunt chiar așa diferiți față de acum câteva mii de ani (apropo de asta, îmi amintesc că am citit instrucțiunile lui Ptahhotep, scrise app. în 2300 î.H. – acum 4300 de ani și am găsit multe sfaturi perfect valabile astăzi).

Se spune că Wayne Dyer a studiat și trăit timp de un an Tao Te-Ching, a sintetizat învățăturile lui Lao Tzu și apoi le-a reformulat pentru a fi ușor de folosit în zilele noastre. Vei găsi printre ele sfaturi despre fericire, despre a renunța la ceea ce nu este important sau a fi perseverent. Este o carte care adună învățături vechi de mii de ani într-un volum ușor de accesat.

Puterea intenției. Calea de a crea propria lume.

Cartea “Puterea intenției. Calea de a crea propria lume.” a fost scrisă din dorința lui Wayne Dyer de a oferi un ghid pentru transformarea dorinței de a reuși într-o stare mentală, o intenție care să ne însoțească permanent.

Ideea principală a autorului este de a ne conștientiza intențiile și fluxul de gânduri, de a le modifica astfel încât acestea să devină prin acțiuni concrete realizări de care să ne bucurăm. Intenția este ceva care generează, însoțită de acțiune constantă, o manifestare transformațională a vieții.

Cartea “Puterea intenției” este formată din 3 secțiuni:

 • prima secțiune vrea să să ne ajute să conștientizăm influența intențiilor asupra vieții noastre, prin povestiri și exemple de viață.
 • cea de-a doua secțiune este ghidul cu pași de urmat pentrua transpune intențiile în viața noastră.
 • iar secțiunea treia este o descriere a unei noi lumi realizată ca urmare a intențiilor.

Puterea intenției” este un mentor către lumea noastră interioară, cu sfaturi despre cum putem să o transpunem în ceea ce ne înconjoară.

Lista cărților publicate în limba română de Wayne Dyer

 • Fără scuze! Năravul din fire are lecuire.
 • Ești ceea ce gândești! Principii taoiste pentru zilele noastre
 • Puterea intenției. Calea de a crea propria lume.
 • Zonele tale eronate. Ești ceea ce alegi să fii.
 • Înțelepciune pentru succes
 • Dorinţe îndeplinite. Cum să stăpânim arta de a ne manifesta.

Citate:

“O minte calmă, concentrată asupra sa şi nu asupra rănirii altora, este mai puternică decât orice forţă fizică din univers.”
“Abundenţa nu este ceva ce dobândim. Este ceva la care ne acordăm frecvenţa.”
“Poţi să te simţi mizerabil. Sau poţi să-ţi cauţi un scop. Asta va fi mereu alegerea ta.”
“Ai putea să începi să te consideri un suflet cu trup, mai degrabă decât un trup cu suflet.”
“Starea conflictuală nu poate continua fără participarea ta.”
“Nu-ţi foloseşte la nimic să nu ai un scop. Urmarea va fi să aştepţi o viaţă întreagă ca alţii să-ţi rezolve problemele. Învaţă să apreciezi ce ai, unde şi ce eşti.”
“Totul este perfect în univers. Chiar şi dorinţa ta de a-l îmbunătăţi.”
“Dacă te opui, eşti mai slab. Daca accepţi, devii mai puternic.”
“Libertatea înseamnă că nimic nu te împiedică să trăieşti aşa cum alegi s-o faci. Orice altceva reprezintă o formă de sclavie.”
“Nu amâna să obţii ce doreşti. Viitorul nu este o certitudine pentru nimeni.”
“Modul în care te tratează ceilalţi reprezintă karma lor. Modul în care reacţionezi tu reprezintă karma ta.”
“Nu pot să controlez mereu ce se petrece în exterior, dar pot mereu să controlez ce se petrece în interior.”
“Daca îţi trăieşti viaţa din datorie, atunci eşti un sclav.”
“Dacă îţi schimbi percepţia asupra lucrurilor, lucrurile pe care le priveşti se vor schimba.”
“Este imposibil să fii furios şi să râzi în acelaşi timp. Furia şi râsul se exclud reciproc, aşa că trebuie să ai puterea să alegi între ele.”
“Nu are niciun sens să-ţi faci griji asupra a ce nu poţi controla, pentru că nu poţi face nimic în această privinţă. Şi de ce ţi-ai face griji asupra a ce poţi controla? A-ţi face griji înseamnă să rămâi într-o stare de imobilizare.”
“Judecata ne împiedică să vedem binele din spatele aparenţelor.”
“Trăieşte măcar o zi din viaţa ta punând accentul pe etică şi nu pe reguli.”
“Iubirea este capacitatea şi dorinţa de a le permite celor dragi să fie aşa cum aleg ei sa fie, în loc să fie aşa cum te satisface pe tine.”
“Oamenii prietenoşi trăiesc într-o lume prietenoasă. Oamenii duşmănoşi trăiesc într-o lume duşmănoasă. Aceeaşi lume, de altfel.”
”O maximă de viaţă: Eşti tratat de ceilalţi aşa cum îi înveţi tu să te trateze.”
“Doar cei nesiguri caută siguranţa.”
“Intenţiile noastre crează realitatea pe care o trăim.”
“Viata noastră este suma totală a alegerilor pe care le-am făcut.”
“Oamenii care îşi doresc cel mai mult să fie aprobaţi sunt cel mai puţin aprobaţi, iar cei care n-au nevoie de aprobări, le primesc din plin.”
“Relaţiilor bazate pe obligaţii le lipseşte demnitatea.”
“Să fii un om valoros înseamnă să crezi despre tine că eşti astfel.”
“Simplu spus, tu crezi că oamenii sau conjuncturile reprezintă cauza nefericirii tale, însă asta este eronat. De fapt, tu singur eşti cauza nefericirii tale.”
“Încetează să trăişti ca şi cum ai face o repetiţie. Trăieşte ziua aceasta ca şi cum ar fi ultima. Trecutul este dus şi îngropat. Viitorul nu este garantat.”
“Oamenii de succes au bani. Nu oamenii cu bani atrag succesul, ci oamenii de succes atrag banii. Ei au succes în tot ce întreprind.”
“Anxietatea, stresul, frica şi furia nu există independent de tine în lume. Pur şi simplu ele nu există în lumea fizică, deşi discutam despre ele ca şi cum ar exista.”
“Să vrei să declari: <Nu înţeleg, dar nu-i nimic.> reprezintă cea mai mare înţelegere pe care o poţi afişa.”
“Cea mai mare formă de ignoranţă este să respingi ceva despre care nu ştii nimic.”
“Ultimului costum pe care îl vei purta nu îi trebuie buzunare.”
“Nu este o raritate să-ţi câştigi traiul făcând ce-ţi place, o raritate e să reuşeşti asta.”
“Nu există nicio cale spre prosperitate, prosperitatea este calea în sine.”
“Furia este bună dacă o foloseşti în sens constructiv.”
“Transformarea înseamnă literalmente sa îţi depăşeşti forma.”
“Suntem destul de importanţi să cerem şi destul de binecuvântaţi să primim.”
“Ce iese din tine când eşti stors e ce se află în interiorul tău.”
“Ceea ce gândim determină ce ni se întâmplă, aşa că, dacă vrem sa ne schimbăm viaţa, trebuie să ne lărgim gândirea.”
“Cât timp am urmărit doar să am bani, n-am avut niciodată îndeajuns. Când i-am dat vieţii mele un sens, preocupându-mă să ofer tot ce sunt şi tot ce am, atunci am devenit prosper.”
“Când dansezi, scopul tău nu este să ajungi într-un anumit loc, ci să te bucuri de fiecare pas.”

 

 

 

Posted in Inspirațional.